Μήπως έχεις γίνει εκνευριστικά ρεαλιστής;

HEALTH

Άντρας που σκέφτεται στη μέση του δρόμου δίπλα στο δάσος.

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα παρατηρήσουμε την ομορφιά της φύσης ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη. Η φύση εξάλλου είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ποτέ δε σταματά να μας εκπλήσσει με τις δημιουργίες της. Ξεκινώντας από τον άνθρωπο, ο οποίος από μόνος του είναι ένα θαύμα της φύσης. Ένα ον το οποίο δίνει ζωή παρακάτω και εκπλήσσει με τα επιτεύγματα του.

Μήπως όμως έχουμε παρανοήσει το πραγματικό νόημα της ύπαρξης μας; Ο βασικότερος σκοπός του ανθρώπου είναι να περάσει τη ζωή που του χάρισαν με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο. Ας παραβλέψουμε για μια στιγμή αυτά που καταστρέφουν και συνθλίβουν ό,τι αγαθό και θετικό έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα. Εξάλλου όσο περισσότερο παραμένουμε στα αρνητικά βυθιζόμαστε στο λήθαργο μας. Σε ένα περίεργο και «ύπουλο ύπνο» που δεν μας αφήνει να ζήσουμε και να χαρούμε απολαμβάνοντας αυτά τα μικρά και σημαντικά. Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πολλοί θα σπεύσουν να σε κατηγορήσουν ότι γίνεσαι ονειροπόλος και ξεφεύγεις από την πραγματικότητα. Μήπως όμως έχουμε γίνει εκνευριστικά ρεαλιστές;

Σε ποιόν θα ρίξουμε το φταίξιμο για ακόμα μια φορά; Στη καθημερινότητα και στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα που ακολουθούμε; Ή μήπως στο γεγονός ότι εντυπώνουμε μια εικόνα στο μυαλό μας η οποία δεν μπορεί να αλλάξει ή έστω να προσαρμοστεί με τα πραγματικά μας θέλω και τις επιθυμίες μας. Με μια ζωή που νομίζουμε ότι θα μας προσφέρει ευτυχία και όταν την πετύχουμε δεν μπορούμε να γευτούμε τους καρπούς της επιτυχίας μας γιατί πολύ απλά αυτοί οι καρποί δεν ήταν ούτε για σένα, ούτε για μένα, ούτε για το ανθρώπινο ον.

Τί πραγματικά χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Η απάντηση δεν είναι μια αλλά ούτε και εύκολη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν ένα άνθρωπο ευτυχισμένο. Όμως πρόσεξε τη διαφορά της ευτυχίας από το βόλεμα και την ασφάλεια. Αν η ευτυχία απαιτεί ρίσκο και ξεβόλεμα τότε μη διστάσεις λεπτό να διαβείς αυτό το μονοπάτι. Τα δυσκολότερα σημεία που θα συναντήσεις είναι τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο σου. Αυτοί που θα προσπαθήσουν να σε λογικέψουν ή να σου κόψουν τα φτερά. Αυτοί που θα γελάσουν μαζί σου αλλά στο τέλος θα σε θαυμάσουν και κρυφά θα ζηλέψουν. Το δέντρο της δικής σου ευτυχίας θα ανθίσει αργά και σταθερά. Μείνε πιστός και σταθερός στα ονειρά σου. Σε ότι σε γεμίζει και σου δίνει ενέργεια για να συνεχίσεις.

Σκάλισε καλά και γνώρισε τον εαυτό σου. Τί είναι αυτό που πραγματικά σε συγκλονίζει σαν άνθρωπο; Τί σε γεμίζει εσωτερικά; Μη φοβηθείς ότι θα τσαλακώσεις την εικόνα σου. Εξάλλου η εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα αυτοί την δημιούργησαν. Όταν λοιπόν φτάσεις στο σημείο που θα βρεις τους σπόρους της ευτυχίας κράτησε τους γερά και φύτεψε τους στο μυαλό σου. Αν υπάρχουν αμφιβολίες και φόβοι ριζωμένοι στο μυαλό σου μην τους αφήνεις να μαραίνουν τα όνειρά σου.

Μείνε αφοσιωμένος στο στόχο σου και πάλεψε γι’αυτόν. Ίσως βρεθείς και μόνος. Κάποτε όμως η προϋπόθεση για να φτάσεις την ευτυχία είναι η μοναξιά. Αφού τα όνειρα σου μόνος σου τα ορίζεις και μόνος θα παλέψεις για να τα πετύχεις. Εξέπληξε τον εαυτό σου με τη δύναμη που κουβαλάς μέσα σου και τότε θα γευτείς τους καρπούς της ευτυχίας, που τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο για να τους αποκτήσεις.